Nederlands français English

  • Le Gallo Romain
  • Camping Frankrijk

Pont-en-Royans, gelegen aan de ingang van de Gorges de la Bourne, is een van de toegangspoorten tot het regionale natuurpark Vercors.

Het dorp wordt erkend als een van de meest nieuwsgierige wijken in Dauphiné dankzij de huizen met gekleurde gevels die de Bourne domineren, de wallen, het pittoreske van de steegjes, de brug. Deze middeleeuwse stad dankt zijn charme aan de vindingrijkheid van de mannen, die vanaf de 16e eeuw dit hooggelegen dorp bouwden om de handel in hout te bevorderen. Pont-en-Royans is ook de rivier, zijn aangelegde oevers, het Museum van Water en visserij. Hangende huizen zijn alleen zichtbaar vanaf de buitenkant.

De site met huizen die boven het water van de Bourne hingen, die in 1944 als historische monumenten werden vermeld, maakte indruk op Stendhal. Het moet bewonderd worden vanaf de linkeroever van de Bourne. Het bezoek van het middeleeuwse dorp, door het doolhof van steegjes, kan aangenaam worden aangevuld door de voetgangersklim naar de oude feodale toren van “Drie kastelen” van waaruit men een breed panorama geniet.

Adres

Pont-en-Royans

[begin]

facebook zoover anwb acsi la drome ancv Camping-Frankrijk.nl