Nederlands français English

  • Le Gallo Romain
  • Camping Frankrijk

Fantastische wegen

De duizelingwekkende wegen gebouwd door wilskracht tijdens het tweede deel van de negentiende eeuw verrast door hun gedurfde sporen op de kliffen en nodigen u uit om uw reis in Vercors uit te breiden …

La route de Presles
Bij de uitgang van Pont-en-Royans, verbindt 7 km de Bourne-vallei met het plateau van Coulmes. De Presles-weg domineert het Allier-plateau en biedt uitzicht op de Vercors-hooglanden.

De Ecouges-route
Van alle poorten van de Vercors is die van de Ecouges de meest adembenemende en meest pittoreske. De duizelingwekkende waterval van de Drevenne, die de doorgang lijkt te blokkeren en de gedurfde cantilever die in de klif is uitgehouwen, verklaart het voldoende.

De Nan Gorge Road
Corbelled weg, opknoping op de rots, doorboord door verschillende tunnels. Er is een tussenstop nodig tussen de tweede en derde tunnel om van een adembenemend uitzicht te genieten!
Voorbij de kloven bereikt de weg het circus van Malleval.

De Bourne-kloof
Een grandioze en duizelingwekkende route, ingedeeld 3 sterren in de Michelingids, de weg Gorges de la Bourne is de langste van de typische Vercors-routes. De weg die in de klif was ingeslagen, werd in 1872 na 11 jaar werk voor het verkeer geopend.

Les Petits Goulets
De weg is uitgehouwen in de rots en de zon komt nooit in de parade van de Goulets, bemost en nat. Het voelt alsof je een grot binnengaat. De Vernaison daalt af in watervallen en de weg loopt langs de muur.

Weg en belvedère Col de Rousset
Deze pas markeert de klimaatgrens van de noordelijke en zuidelijke Alpen: de Provence aan de ene kant, de groene berg aan de andere kant. Het contrast is vooral merkbaar wanneer de tijd zijn eigenaardigheden maakt: nevel aan de ene kant, heldere hemel aan de andere kant!

Combe Laval Road and Circus
Hoogte 253 m tot 1015 m.
Toeristische route kroonlijst uitgehouwen in de rots tussen St-Jean-en-Royans en Col de la Machine.
Belvedere aan de Col de la Machine, 10115 m boven de zeespiegel, kijkt uit over het orthodoxe klooster, een prachtig uitkijkpunt.

[begin]

facebook zoover anwb acsi la drome ancv Camping-Frankrijk.nl